Agrarisch natuur- en landschapsbeheer in Brabant

Vorige slide
Volgende slide

Vanuit BoerenNatuur

Onder deze kop zal ik proberen in elke nieuwsbrief wat zaken te benoemen die actueel zijn in het bestuur van BoerenNatuur, de overkoepelende organisatie van de 40 collectieven in Nederland. Uitgebreider wordt dat natuurlijk beschreven in hun eigen nieuwsbrief die iedereen in kan zien op hun website: www.boerennatuur.nl.                                                                                                                                                                                                                                     
De laatste tijd zijn de meeste vergaderingen digitaal geweest, slechts 1 keer (coronaproof) een fysieke vergadering. Ook de algemene vergadering was digitaal, maar omdat het dan over veel deelnemers gaat (de 40 collectieven zijn de leden) is die in 4 delen geknipt. De vergaderingen van het algemeen bestuur kunnen met 1 bestuurslid per provincie wel in 1 keer.                                                                                                                 

Twee hot items werden de laatste tijd veel besproken: 1) het zich verzekeren van een goed, betaalbaar en betrouwbaar ICT-systeem. Dit is nl. de basis voor alle anb-contracten, dus topbelang. Ook is het de reden dat bedrijven met duurzaamheidsaspiraties bij BoerenNatuur aankloppen vanwege hun up-to-date administratie en organisatie. En 2) de samenwerking met Friesland-Campina in het Planet Proof-project. Ook hier gaat het om gebruik van ICT en organisatie die kant-en-klaar is voor gebruik in het project. Uitvoering en kosten vereisten nog behoorlijk wat overleg, maar zijn voor dit jaar succesvol afgerond.                                                                                                                                                                                                              
Tenslotte wil ik alle deelnemers nog wijzen op de mogelijkheid van mijn boerennatuur.nl. Als u hierop inlogt kunt u in één oogopslag uw percelen zien op een kaart en welke pakketten er op liggen. Heel erg handig als u twijfelt over maaidatum of andere beheeronderdelen. Elk jaar worden er nog fouten mee gemaakt, waardoor kortingen toegepast moeten worden. Dat hoeft dus niet! Jan van der Biezen.       


Jan van der Biezen, Voorziter Collectief ANB Oost-Brabant