Agrarisch natuur- en landschapsbeheer in Brabant

Vorige slide
Volgende slide

Nieuwe veldmedewerker

Een paar weken geleden werd ik gebeld door Wim Meulenmeesters of ik eventueel interesse had voor de taak van veldmedewerker voor BoerenNatuur Brabant Oost in de Peel. Vanwege het verbod op de pelsdierenhouderij, waar ik werkte in de tussenhandel van gedroogde nertspelzen, ben ik sinds enige jaren niet meer werkzaam. Omdat ik inmiddels actief ben bij verschillende verenigingen en nogal wat vrijwilligerswerk doe, was ik niet direct op zoek naar vast werk. Toch was het telefoontje van Wim welkom. Vrijwel mijn hele actieve werkzame leven was het directe contact met boeren een van de hoofdtaken van mijn werk. Dat is hetgeen ik het meeste mis en wat mij aantrekt. De contacten met de plattelandsbevolking en dan ook nog vanuit een passie van mij, maakt dit werk voor mij een plezierige uitdaging. Ik heb ook altijd veel waarde gehecht aan een goede verhouding tussen landbouw en natuur. 

Ik ben geboren en opgegroeid in Bergeijk en woon sinds 1990 in Gemert. Na mijn opleiding aan de Hogere Landbouwschool van de KNBTB in den Bosch in 1981 heb ik eerst een aantal jaren in de buitendienst gewerkt bij een varkensfokkerijorganisatie en in de veevoederindustrie. Via een leraar van de HAS ben ik begin ’90-er jaren de pelsdierenhouderij ingerold en heb daar met een kleine onderbreking met veel plezier gewerkt tot enige jaren terug. Naast mijn werk ben ik altijd maatschappelijk actief geweest. Ook in de natuur. Al vanaf mijn 15e liep ik bij mij thuis rond de boerderij en in de omgeving al rond met een verrekijker, had ik overal nestkastjes hangen en telde ik vogels en nesten. Ik ben in Gemert-Bakel voor wat betreft het groene deel voorzitter van Stichting Landschap Bakel Gemert, vrijwilliger bij De Specht en voorzitter van de Commissie Groene Subsidies. Ook run ik samen met een collega en een bioloog een tropische vlindertuin en beheer ik het depot van Imkervereniging Ambrosius. 

Samen met jullie hoop ik de band tussen landbouw en natuur verder te versterken en zie uit naar een vruchtbare samenwerking. 

Veldmedewerker BoerenNatuur Brabant Oost
Pieter Schoone