Agrarisch natuur- en landschapsbeheer in Brabant

Vorige slide
Volgende slide

Monitoring in Gemert-Bakel


Als lid van de vogelwerkgroep Gemert neem ik deel aan het monitoren van boerenlandvogels, samen met leden van de LTO-afdeling Gemert – Bakel. We doen dit in opdracht van BoerenNatuur Brabant Oost. 

Kennis vergroten door te monitoren
Wij proberen de vogelkennis van de LTO leden te verbeteren en de LTO leden leren ons hoe grondeigenaren omgaan met het verbeteren van de biodiversiteit in het buitengebied. Door te monitoren weten we wat voor vogels er voorkomen in het buitengebied en wat de invloed is van ingezaaide akkerranden op de vogel- en wildstand in het buitengebied. We komen dan ook te weten of de akkerranden meer vogels in de winter of in het broedseizoen aantrekken.

Goede samenwerking met de boeren
Het is ook goed te weten wat voor vogels in je directe leefomgeving leven zodat je ze ook beter kunt waarnemen. Ik vind het erg leuk om te doen en vind dat de samenwerking met de boeren goed verloopt. We zijn nu een jaar bezig en wat mij betreft is er zeker een basis om ermee verder te gaan zodat we allemaal kunnen genieten van de flora en fauna in het buitengebied.

Groeten Paul Kweens

De schrijver is Paul Kweens die helemaal rechts op de foto staat.