Agrarisch natuur- en landschapsbeheer in Brabant

Vorige slide
Volgende slide

Kennismaking 

Ik ben Loes van der Klis – van den Boomen. Woonachtig in Heusden gemeente Asten met man en drie kinderen. 

Onlangs ben ik gekozen tot bestuurslid binnen ANB Oost-Brabant en specifiek in de rol van secretaris.
De functie spreekt me aan omdat het een verdieping geeft in mijn rol als voorzitter van de ANV Asten. 

Zelf hebben we afgelopen jaar deze vereniging opgericht. De gedachte achter onze ANV is om kennis en kunde te bundelen en zo het karakteristieke Peellandschap te behouden en te versterken. Boer en burger werken daarin samen aan het verder verfraaien van de omgeving. 

Mijn carrière heeft zich tot dusver afgespeeld binnen militaire dienst en daarna in het ziekenhuis. Ik ben 13 jaar werkzaam geweest als militair verpleegkundige en heb daarna de overstap gemaakt naar de spoedeisende hulp. Gedurende mijn dienstperiode ben ik met veel verschillende culturen in aanraking gekomen en daar is de gedachte ontstaan om een voedselbos te beginnen. Ik heb de jaaropleiding permacultuur gevolgd en ben sindsdien bezig met het realiseren van deze droom. Inmiddels een zakenpartner en boerendochter met grond gevonden waar ons voedselbos Berk&Boom op gerealiseerd zal worden. We beginnen dit najaar met het grondverzet en hopen ook de eerste bomen de grond in te krijgen. 

Graag wil ik me in gaan zetten voor het collectief. Er gebeurt een hoop in deze tijd op allerlei gebieden. Ik geloof sterk in korte lijntjes en lokale adviseurs. Omdat juist zij weten wat er in het gebied spelende is en eventueel ook zaken met elkaar kunnen verbinden. 

    Foto: Loes van den Boomen