Agrarisch natuur- en landschapsbeheer in Brabant

Vorige slide
Volgende slide

Introductie Elvina van Koulil

Sinds januari ben ik gestart als gebiedsmedewerker voor ANV tussen Baronie en Markiezaat en Baarle-Nassau e.o. 

Een korte introductie: Ik ben geboren en getogen op een gemend boerenbedrijf (melkvee en tuinbouw) in Sprundel. Na mijn studie Land- en watermanagement op Hogeschool Larenstein heb ik de afgelopen 20 jaar werkervaring opgedaan in calculeren, ontwerpen en plannen van werkzaamheden in de groenvoorziening en grond- weg- en waterbouw. Daarbij is mijn fulltimebaan buiten huis steeds meer verschoven naar parttimebaan in combinatie met de werkzaamheden op de boomkwekerij van mijn man in Sprundel waar wij wonen. 

Met een warme overdracht neem ik de werkzaamheden van Guust en Rinus over. De agrarische sector ligt mij nauw aan het hart en als gebiedsmedewerker zet ik mij graag in om de agrarische sector als een groene sector te presenteren. Met de dagelijkse focus op de bedrijfsvoering verliezen we vaak de natuur die er al is uit het oog. Denk aan bomen op het perceel, struiken of een ruige rand met kruiden. Behoud vraagt inzet of gaat ten koste van productie, daar zijn vergoedingen voor beschikbaar. Ik kom graag langs om in het veld of aan de keukentafel uitleg te geven over mogelijkheden van de beschikbare vergoedingen. Daarbij bekijk ik naar wat er al is en wat past bij de bedrijfsvoering. De aanvraag werk ik uit waarna voor u alleen de controle en ondertekening overblijft. Dankzij de landbouw oogt het buitengebied groen, daar mogen we trots op zijn!