Agrarisch natuur- en landschapsbeheer in Brabant

Vorige slide
Volgende slide

Dronepiloten gezocht voor collectief ANB Oost-Brabant

Collectief Oost -Brabant zoekt samen met Agrarische natuurvereniging D’n Beerse Overlaet vrijwilligers die gedurende het broedseizoen met een drone op pad gaan in de Beerse Overlaat. 

Met het inzetten van een drone met een warmtecamera en slimme software kunnen weidevogelvogelnesten en kuikens gemakkelijker en sneller gevonden worden. Het is een uitdaging om samen met de lokale weidevogelbeschermers de nesten in het lange gras op te sporen.

De drone uitgerust met warmtebeeldcamera kan daar een goed hulpmiddel bij zijn. Zo helpen we onze agrariërs de nesten en kuikens te sparen.

Het betreft de periode van half april tot eind juli. Het is in de vroege ochtend, bij zonsopgang tot een uur of 9.00. Dit alles heeft te maken met de buitentemperatuur om de warmtecamera van de drone goed te laten werken. 

Je gaat als team (2 personen) naar een afgesproken locatie om daar samen met de weidevogelbeschermers de nesten op te sporen en te registreren. 

De werklocaties bevinden zich meestal in de polders van de Beerse Overlaat. Soms erbuiten bij een agrarische natuurvereniging uit de buurt.

Je krijgt een training/cursus om te leren omgaan met de drone. We vragen je tijd en inzet, welke in goed overleg worden vastgesteld. 

Binnenkort is er een bijeenkomst waarmee je kunt kennismaken met de drone en voorlichting kan krijgen of dat dit iets voor jou is.  

Heb je belangstelling en wil je meer informatie bel dan met Marco Renes 06-52318841 of geef je op via de mail:  mrenes@brabantslandschap.nl