Agrarisch natuur- en landschapsbeheer in Brabant

Vorige slide
Volgende slide

Winnende bloemenrand na succesvolle actie bloemenzaadmengsel

Bloemenzaadmengsel
Collectief Agrarisch Natuurbeheer Oost-Brabant (ANB Oost-Brabant) heeft dit voorjaar gratis bloemenzaad weg gegeven aan de leden van hun zes onderliggende agrarische natuurverenigingen (de ANV’s).  Deze actie, om de biodiversiteit op de boerenerven te vergroten, is een groot succes gebleken. De leden van de ANV’s hebben ruim 8 ha in gezaaid met dit bijzondere mengsel. Een prachtig resultaat!

Prijs
De deelnemers konden foto’s inzenden van hun ingezaaide randen. De mooiste foto, van de rand, werd beloond met een prijsje. Vele foto’s mocht het collectief ontvangen en het was voor de commissie niet eenvoudig om de allermooiste rand te kiezen.

Gewonnen
De winnaars zijn Marie-José en Pierre Meulepas. De winnende rand ligt naast een fietsroute en kreeg veel bekijks. Marie-José; “We kregen veel complimenten van passerende fietsers”. En dat is te begrijpen, de rand ligt er nog steeds mooi bij. Alhoewel minder mooi dan een maand terug, begrijpelijk. Pierre en Marie-José zijn echte natuurliefhebbers. Na het stoppen  van het melkveebedrijf van Pierre zijn ze nu vol enthousiasme bezig met het omvormen naar akkerbouw en natuur. Wat een bevlogenheid.

Voor herhaling vatbaar
Deze succesvolle actie bloemenzaadmengsel is  zeker voor herhaling vatbaar. Dus natuurliefhebber houdt u mail in de gaten voor een eventueel volgende zaai actie van Collectief ANB Oost-Brabant. Samen voor bevordering van de biodiversiteit!

Bedankt
Iedereen heel veel dank voor uw deelname voor het inzaaien om de biodiversiteit te vergroten!

Namens, Collectief Agrarisch Natuurbeheer Oost-Brabant
ANB Oost-Brabant

De winnende foto. Deze foto laat zien waarvoor we het doen. Een overhoek  waarvan de passanten en de natuur profijt heeft. Prachtig in beeld gebracht.  
De prijswinnaar gefotografeerd bij de rand op 10 september.