Agrarisch natuur- en landschapsbeheer in Brabant

Vorige slide
Volgende slide

Fietstocht BoerenNatuur Oost-Brabant

Zondag 2 juli 2023 organiseerde Collectief Oost-Brabant een fietstocht langs de velden met agrarisch natuurbeheer in Zeeland/ Reek/ Velp/ Grave. De fietsers waren enthousiast over de prachtige velden vol natuur.

Op 3 plekken langs de route konden de mensen informatie krijgen van deelnemende boeren.

De opkomst was buiten verwachting, mede te danken aan het mooie weer. De boeren hadden de hele familie ingeschakeld om mee te helpen en dat bleek en goeie zet. Alle fietsers die vragen hadden, konden daardoor te woord gestaan worden en kregen koffie of thee.

De tocht voerde langs de grote bloemrijke percelen. De mensen kwamen vanuit de buurt maar ook van ver om het succes in deze regio te kunnen zien. Degenen die van ver kwamen waren zeer geïnteresseerd om kennis op te doen. Veel boeren staan niet te dringen om aan natuurbeheer te doen en hier juist wel. In zo’n klein gebied in een 5 jaar tijd 370 voetbalvelden boeren natuur; hoe doe je dat, was een vaak gestelde vraag.

Ook na 2 juli kan de route nog gefietst worden. Bij verschillende percelen staan panelen met informatie en die blijven de hele zomer staan. De route kan gedownload worden op de site van ANB Brabant: https://boerennatuurbrabant.nl/2023/06/21/fietstocht/