Agrarisch natuur- en landschapsbeheer in Brabant

Previous slide
Next slide

Collectief Agrarisch Natuurbeheer Oost-Brabant stelt gratis zaaizaad beschikbaar voor hun zes ANV’s

Collectief ANB Oost-Brabant heeft ruim 220 deelnemers en die hebben samen circa 2500 ha waar een vorm van agrarisch natuurbeheer op zit. Daarmee timmert het collectief flink aan de weg en is biodiversiteit geen loze kreet meer.

Gratis bloemenzaad voor leden van de zes ANV’s

Maar het kan uiteraard altijd nog beter. Daarom heeft het bestuur onlangs besloten om gratis bloemenzaad weg te geven aan leden van de zes onderliggende agrarische natuurverenigingen (de ANV’s).  Deze actie is tevens bedoeld om de band met de ANV’s te versterken.

Het in te zaaien land mag uiteraard niet al onder contract staan van het collectief of het Groen-Blauw stimuleringskader (Stika). Nee, het moet echt extra grond zijn, zodat er meer bloemen voor de biodiversiteit komen.  Het zijn veelal overhoeken die met mengsel ingezaaid worden.

De leden van die ANV’s hebben de intentie uitgesproken om 8 ha in te zaaien met dit bijzondere mengsel. Dat is een heel mooi resultaat!

Peeltuinenmengsel
Er is gekozen voor het zogenoemde ‘Peeltuinenmengsel’. Een mengsel dat uitstekend geschikt is voor nagenoeg elke grondsoort. Er zitten bloemen in die over een hele lange tijd bloeien. In de Peeltuinen bloeide het afgelopen jaar van mei tot eind oktober! En het mengsel geeft ook extra wintervoedsel.

Benieuwd naar welke bloemen er in dit mengsel zitten?

Ga dan naar www.peeltuinen.nl

Peeltuinenmengsel