Agrarisch natuur- en landschapsbeheer in Brabant

Vorige slide
Volgende slide

Brabantse voorzitters, voorwoord

Herfst, herfst wat heb je te koop……

    Een kinderliedje. Een zinnetje wat zich vastbijt in je brein, een oorwurm. Een zinnetje wat ook een glimlach brengt. Jezelf als kind weer zien in een omgeving welke getooid is met een veelkleurig bladerendek.

    Een veelkleurig landschap, daar zetten we ons voor in al vele jarenlang. Een veelkleurig landschap dat ons heeft aangezet tot een diversiteit aan samenwerkingen. We hebben allemaal onze wensen, we hebben allemaal onze grenzen. De ruimte daar tussenin daar hebben we bereikt waar we nu staan. Er is daar nog veel ruimte tot verdere ontwikkelingen. Maar we mogen ook stilstaan dat samenwerken mensenwerk is en dat daar veel bereidheid is om te komen tot een werkbaar resultaat.

    De herfst kan onstuimig zijn. De herfst kan ook een late nazomer in zich hebben. We moeten het doen met er wat er is. Veel hebben we daar niet van in de hand. Wat we wel in de hand hebben is hoe wij tegen de dingen aan kijken. Net als de veelkleurigheid van het bladerendek kunnen en mogen onze emoties zijn in de hoop en de wens dat de veerkracht om door te gaan gevoed blijft worden. Soms helpt daarbij het zingen van een kinderliedje.

    Namens de 3 voorzitters,

    Minette Straver-van de Wetering