Agrarisch natuur- en landschapsbeheer in Brabant

Vorige slide
Volgende slide

De boerenerfdag in het Land van Heusden en Altena en Biesbosch is al wat jaren een begrip in de regio.

Het is een jaarlijks terugkerend evenement eerder georganiseerd door ZLTO-afdeling, nu door ‘Puur uit Altena’.

Puur uit Altena is een samenwerking tussen ZLTO Altena Biesbosch, ANV Altena Biesbosch en de Streekproducenten.

Met een gezellige en leerzame dag willen deze organisaties jong en oud laten zien wat boeren en tuinders allemaal doen. Met als doel om boer en burger dichter bij te brengen. 

Dit jaar zijn we te gast geweest bij de familie De Gouw die een moderne melkveehouderij met roodbonte koeien runnen. Het gehele bedrijf was te bekijken, van de melkstal tot de voeropslag, van alles was er te zien. Veel te leren over roodbonte koeien, machines van dichtbij bekijken, te  ontdekken wat een koe zoals eet en te ervaren wat een melkveehouder zoal doet.

Voor kinderen was er veel te doen: een springkussen waar ze zich helemaal uit kunnen leven, een heerlijk ponyritje en nog veel meer leuke activiteiten.

Op het terras werd genoten van een bakje koffie, een stukje zelfgebakken appeltaart en van de hoge zomerse temperaturen.

Lokale organisaties en ondernemers, veelal met streekproducten, presenteren  zich graag aan de bezoekers van de streekmarkt. Zij vertellen over al hun activiteiten en waarom deze zo belangrijk zijn voor Altena.